MINA HUNDAR

Mandinah Once In A Lifetime "Prima" f. 2023 05 08

(Multi UCH Mandinah Mercury Rising - SE&DK UCH Mandinah Karismatic Whisper)

Katten bland hermelinerna!
S
ommaren 1979 träffade jag Zhar (Koolaba Zhar f. 1974), en grann guldfärgad afghanhane och sedan dess har jag tänkt att en gång i livet ska jag ha en egen! I juli 2023, 44 år senare, hämtade jag min vackra afghantik. Det ska bli spännande och mina kerrys är överlyckliga över en ny kompis. 

Yvenus Serengeti "Mini"
f. 2022 07 07    
På bilden 9 mån.

(SE Uch Yvenus Silver Style - Multi Ch Rollick's Champagne on Ice) 

Mini har två CERT än så länge och är HD-röntgad med resultat A + A . Hon har känd mental status, genomförd BPH med skott 15/10 2023. Mini bor nu hos min vän Rikke i Danmark och vi ses regelbundet.


SE Uch Yvenus Silver Style "Flinga"
f. 2019 04 15

(S Uch Blue Line Family Capella - Multi Ch Rollick's In the Spotlight)

Flinga är HD röntgad med fria höftleder och hon har känd mental status genom BPH. Jag ville verkligen ha en tik efter Rollick's In the Spotlight då min kull från 2009, med honom som far, blev så lyckad. Vid 12 års ålder var han fortfarande vid god vigör och jag har hans sista kull, det blev fyra valpar, varav en av dem är Flinga. Hon är extremt glad i folk och hon vågar göra sådant hon vet att hon inte får ibland. 

SE Uch Blue Line Family Capella"Dimma" f. 2016 10 29
(Blue Line Family Cornetto - NO JV-13 NO DK SE Uch Shyloch Qosmos)

Dimma är röntgad med HD grad A. Känd mental status, genomförd BPH, skottfast. Hon är barnbarn till S Uch Yvenus Heidi Klum. När Heidis dotter, som är en mix av Yvenus och Rollickslinjer, skulle paras sa jag till matte Kia på Blue Line Family; om du väljer Shyloch Qosmos så vill jag köpa en tik. Sagt och gjort!  Dimma bor idag hos Ann-Marie och Krister i Halland och vi ses regelbundet.

SE Uch Yvenus Puma
"Puma"
f. 11 03 26

(S Uch Yvenus Texas Style - S Uch Rollick´s Nocturne)

Puma är HD röntgad med fria höftleder och hon har känd mental status genom BPH 22/7 2012 . Puma bor hos familjen Bronge. (på bilden junior) Tyvärr har jag inte gått vidare på Puma och det är lite synd eftersom hon är en fantastisk personlighet. En mycket snäll och ödmjuk kerry, en lyhörd och känslig tik som är mycket lätt att tycka om.  

SE Uch Yvenus Texas Style "Cocos"
f. 07 05 05 - *2020 11 04
(S Uch Yvenus Appaloosa - Yvenus Scaramanga) 

Cocos är HD röntgad (med resultat A) och mentalbeskriven precis som sin mor, far, farmor, farfar och mormor. Cocos är barnbarnsbarn till Divan.

Tänk vad många familjer du har varit viktig för i och med dina valpar. Du var så snäll och tillitsfull till alla människor. Alla veterinärer var imponerade över att du var så medgörlig och glad oavsett vad som skulle göras. Du var lite extra tokig här hemma för jag kunde varken skratta, röra mig snabbt eller skaka lakan utan att du blev tokig av glädje och skulle busa. På mentalbeskrivningen kastade du dig fram till spökena med glädje och hade dragkamp med spök-outfiten. Det finns en film på det här på hemsidan. Vi ställde upp på utbildning av av BPH- funktionärer och även där tokade du dig genom att ta alla koner i banan och springa runt med, för du skulle leka med varenda en. Kursdeltagarna fick sig ett gott skratt. Du blev årets lydnadskerry 2014, momenten tränades in snabbt och lätt för du älskade att träna.

På senare år fick du förmånen att bo hos farmor och farfar, din far Winstons matte och husse. Ett liv med egen skog, stor tomt, sällskap hela dagarna och ett fritt liv på landet men också särskilt mycket kärlek. Tack till Ann-Marie och Krister.

N Uch Yvenus Knockando "Nocki" f. 02 08 23 - *2016 09 06
(Yvenus Carolina Hurricane - Int Uch Rollick´s Magic)Nocki har genomförd mentalbeskrivning och är HD röntgad (A). 

Nocki har haft en kull hos mig. Hon var en mycket aktiv Kerry, full av energi och upptåg. Hon kom till sin familj lite oslipad som treåring men blev, med hjälp av en engagerad husse och matte, en diamant, en riktig pärla. Tack till familjen Hallstensson. 


S Uch Yvenus Appaloosa "Chili" f. 01 06 27 - * 2012 01 25
(S Uch Yvenus Mississippi Girl - Nord Uch Rollick´s Keystone Cowboy) Chili har genomförd mentalbeskrivning och är HD röntgad (A).

Chili gav mig två fina kullar och hon utmärkte sig redan som 5 veckors valp då hon sprang och hämtade allt möjligt och bar till mig. Den naturliga fallenheten för apportering höll i sig och vilken retriver som helst hade varit imponerad. Tack till familjen Hultberg. 

SE & N Uch Valera´s Why Not Me "Divan"f.
97 03 11 - * 07 09 26

(Am Int & S Uch Maygate´s Bogy Blue - N Uch Rollick´s Leading Lady)Divan har godkänd karaktärstest, genomförd mentalbeskrivning, HD röntgad med gamla systemet utan anmärkning (H) samt utställningsmeriter bl.a. flera BIR, BIM och BIG placeringar.

Divan var, förutom min stamtik till min uppfödning också min följeslagare. Hon var lojal och följsam som få och hon litade på mig helt och fullt oavsett vad som skulle göras i livet.  Divan var en speciellt förnuftig och duktig hund. Kommunikationen mellan oss var fulländad med ytterst små signaler, hon visste vad som gällde. Mat var hennes motivation. En gång lade jag en köttbulle på diskbänken långt ut mot kanten och gick hemifrån en halv dag. När jag kom hem hade hon inte tagit den för hon visste att man inte fick göra så, som belöning fick hon så klart köttbullen. Hon ville så gärna jaga katter men hon visste att hon inte fick det, och gjorde inte det heller, fast hon tittade länge efter dem. Oftast var hon lös och jag behövde aldrig hålla reda på henne för hon hade full koll på mig. Hon gjorde skäl för namnet och tyckte inte om att vara ute när det var dåligt väder men hon var en riktig soldyrkare. Hon ville vara ren och snygg och hon torkade mustaschen noga efter varje måltid på närmaste matta och drack vatten med sådan precision så att mustaschen inte ens blev blöt.

Divan var inte så intresserad av andra hundar. Hon accepterade dock de flesta med stor integritet. Hon var tålmodig, lekfull, sträng men rättvis med alla valpar. Hon har verkligen följt mig trofast och aldrig krånglat. Hon somnade in med magen full av köttbullar och med nosen i köttbullspåsen. Det är inte troligt att jag någonsin kommer att få en så lojal hund igen och jag saknar henne mycket.

SE Uch Yvenus Piraya f. 05 01 02 *17 11 06
(S Uch Yvenus Appaloosa - Int. Uch Opus de Capeau Terrier)
Precis som sin mor, mormor och mormors mor är Piraya mentalbeskrivnen och HD röntgad (A). Hon bor hos familjen Bernro och har haft en kull där.

Doris föddes på trottoaren en kall morgon i januari. Anledningen till det var att hennes bror, som kom först, tog god tid på sig att komma ut. Vi åkte till veterinären, brodern föddes där och vi åkte hem. Doris hade dock mycket mer bråttom än brorsan. Hon verkligen ploppade ut så fort vi klev ur bilen. Doris fick en kull hos Dorte, kennel Puck Fair. 


Yvenus Carolina Hurricane "Lina"
f. 00 05 04 * 12 09 04

(S& N Uch Valera´s Why Not Me - S Uch Blue´n Cocky TrendyTristan)
Lina har genomförd mentalbeskrivning och är HD röntgad (A).

Lina var en mycket snäll och godmodig Kerry som fick en kull hos mig. Hon var vänligheten själv och varsam med alla i sin omgivning. Hon var en mycket bra mor.

SE Uch Yvenus Mississippi Girl "Hippie" f. 99 03 10 - * 2011 08 27
(S & N Uch Valera´s Why Not Me - Nord Uch Valera´s TinTin) Hippie har genomförd mentalbeskrivning och är HD röntgad (A).


Hippie var den förstfödda kerryn i kenneln att föra Yvenusnamnet vidare. Den första tik jag sparade ur den första kullen. Hon var tunn och gänglig som valp men blev en vacker tik med tiden. Hippie hade en förkärlek för att jaga både kor, katter och kaniner. En särskilt fin tik som jag inte glömmer i första taget. Hippie fick ett mycket bra liv hos familjen Hultberg, stort tack till er!