VALPAR

Funderar du på kerryvalp 2024 eller 2025? Kontakta mig i god tid.

Mig når man lättast via mail!

Jag har inte valpar så ofta men kontakta mig om du är verkligt intresserad av att tinga en Yvenusvalp. Berätta lite om varför du vill ha just en Kerry Blue terrier och vad du ska ha din hund till. Läs gärna under fliken "Rasen Kerry blue", särskilt du som inte har haft terrier tidigare.

Det är viktigt att du har rätt förväntningar på rasen och på din valp, så att det blir en fin och lång relation för dig/er och för hunden.

Alla valpar levereras självklart alltid enligt SKK's regler. Vilket innebär; registrerade i Svenska Kennelklubben, avmaskade, veterinärbesiktigade, chipmärkta, vaccinerade och dolda-fel-försäkrade. 

Hur går det till?

Jag har inget fast kösystem eftersom kön är föränderlig över tid. Vissa som visat intresse faller bort på vägen för att man kanske inte orkar vänta på en kerryvalp så man köper en annan hund eller så uppstår ändrade förhållanden. När valparna väl föds så ändras kön igen beroende på om de som väntat önskar tik eller hane och beroende på vad jag har i valplådan. En del vill ha valp oavsett om det är tik eller hane, en del avstår och en del ändrar sig. Därför kan jag inte lova en valp på förhand i någon kö. 

Hos mig får tiken vara ifred och ha lugn och ro med sina valpar tills de är cirka 5 veckor. Först då behöver valparna träffa folk och här tänker vi mer på tiken och valparna än på människor som vill titta på valpar. Eftersom jag känner valparna bäst så väljer jag valp till varje familj, i samråd med familjens önskan om eventuell karaktär. Valparna är dessutom extremt lika varandra och jag vill inte att man ska välja en valp utifrån en liten vit fläck på valpens bröst även om man kan tycka att det är gulligt. Valpen har mer personlighet än bara ett yttre kännetecken. 

Under de första 8 veckorna får du som tingat en valp uppdatering om valparnas utveckling via Instagram. Jag brukar uppdatera varje dag. När du hämtar din valp får du ett startpaket med mat och du får skriftliga tips och råd om sådant som tidigare valpköpare har undrat och som kan vara bra att veta. 

Som valpköpare får du 1 års medlemskap i Svenska Kerry Blue Terrierklubben.

Jag som uppfödare kommer att finnas som stöd hela hundens liv om ni har behov. Både i medvind och i motvind. Jag har inga krav på att du ska ställa ut din hund men jag vill att er hund ska vara en kär familjemedlem som ska få sina mentala och fysiska behov tillgodosedda.